Wie en wat

 

In 2006 startte ik een opleiding aan de Academie van Schone Kunsten in Kontich. Zo leerde ik omgaan met de talloze mogelijkheden van  acryl en olieverf.  Vanaf 2016 heb ik een specialisatie gevolgd aan de Academie van Schone Kunsten in Hoboken. Ik studeerde af met mijn werk in het thema van Tomorrowland: van festivaltent tot kunstwerk. 

Het meeste van mijn werk is in acryl en olieverf. Tevens gebruik ik ook meerdere technieken zoals graffiti, pastel en het toevoegen van zand, bladgoud, edm.    Gaande weg heb ik een eigen stijl ontwikkeld die je op deze site kan ontdekken.  Ik heb al verschillende tentoonstellingen achter de rug en werk in een eigen atelier.   

Het volgen van workshops is een verrijking in ontwikkeling, zo volgde ik een workshop graffiti bij Steve Locatelli en een workshop grafiek met gemengde technieken bij Els Ceulemans.

Het schilderen geeft me de mogelijkheid om mijn leven op een creatieve manier in te kleuren. 

draak

Van festivaltent tot kunstwerk

Het centrale thema is het jaarlijks festival Tomorrowland.

De schilderdoeken voor de werken zijn stof van de Easy-Tent die op Tomorrowland wordt verkocht.   Daar op de camping staat het vol tentjes met zulke feeërieke en kleurrijke designs.

In mijn zoektocht om die tentjes te verkrijgen kwam ik in contact met mensen die zich voor het evenement engageren, en ontmoette ik festivalgangers van over de hele wereld.

De bedrukte tenten werden gebruikt als achtergrond.   Daarbovenop schilderde ik sprekende beelden van het festival in acrylverf.   De print die doordrukt geeft de werken een unieke uitstraling die de sfeer van het festival weergeeft.

From festival to artwork

The central theme is the annual festival Tomorrowland.

The canvases for these paintings are actually fabric from the tents sold at the festival.  The campsite there is full of tents with those mystical, colourful designs printed on to the fabric.

While trying to obtain the iconic Tomorrowland tents, I spoke to some of the people behind this massive event, and met with many passionate fans from around the world.

I decided to paint some of the most striking images I encountered on the festival grounds and at the campsite.   The acrylic paint washes over the design of the fabric underneath it, creating a unique look for each painting that captures the spirit of the festival.

Scroll naar boven